تهران - یوسف آباد
09122014805

ام دی اف خام چیست و چرا جذب رنگ بالایی دارد؟

ام دی اف خام چیست و چرا جذب رنگ بالایی دارد؟

ام دی اف خام چیست و چرا جذب رنگ بالایی دارد؟

ام دی اف یکی از فراورده‌های چوبی است که توسط روکش‌هایی با جنس‌های مختلف تولید و وارد بازار می‌شود. در حال حاضر ام دی اف خام به تخته فیبرهایی با چگالی مشخص گفته می‌شود که به روش‌های مختلف تولید می گردد. امروزه از ام دی اف خام برای ساخت محصولات چوبی از جمله کابینت استفاده می‌کنند، ام دی اف های خام را پس از تولید با روکش‌های مختلف ام دی اف پوشانده و سپس اقدام به برش یا رنگ کردن آنها می‌کنند.

توجه داشته باشید که نباید اقدام به رنگ کردن ام دی اف خام کرد زیرا این محصولات از الیاف چوبی ساخته شده اند و مانند پنبه و اسفنج رنگ را به خود جذب کرده و همین موضوع باعث ترک خوردگی و در نهایت متلاشی شدن آن‌ها می‌گردد. در ادامه به معرفی بیشتر ام دی اف خام پرداخت و توضیحات کامل تری در مورد آن ارائه می‌کنیم.   

جهت خرید چوب روسی و استعلام قیمت با واحد فروش داتیس البرز با شماره 09122014805 تماس بگیرید.

 

معرفی ام دی اف خام

تخت ام‌دی‌اف خام متشکل از خورده چوب های سخت و نرم به همراه چسب است که تحت فشار و حرارت زیاد تولید می‌شود، برای تولید آن از ۸۲٪ فیبر به همراه آب، رزین فرمالدهید، پارافین و غیره استفاده می‌شود.

برای افزایش ماندگاری و پیشگیری از متلاشی شدن ام دی اف خام آن را با رنگ آستر یا پرایمر جهت آب بندی می‌پوشانند. پوشاندن ام دی اف با روکش می‌تواند عمر و دوام آن‌ها را بالا برده به همین دلیل می‌توان با اطمینان فراوان از آن برای تولید تجهیزات مورد استفاده و پرکاربرد از جمله کابینت استفاده کرد.

 

تفاوت ام دی اف خام با نوع معمولی

ممکن است برای بسیاری از خوانندگان این سوال پیش بیاید که تفاوت ام دی اف خام با نوع معمولی چیست؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که ام دی اف معمولی دارای روکش است اما ام‌دی‌اف خام روکشی نداشته و به صورت دست نخورده است.

علاوه بر این، هر دو نوع ام‌دی‌اف می‌توانند از لحاظ حجم، چگالی و ضخامت با یکدیگر متفاوت باشند، به طور معمول حجم و ضخامت ام‌دی‌اف معمولی به دلیل استفاده از روکش‌های مختلف بیشتر است. ماندگاری و عمر ام دی اف معمولی در برابر رطوبت یا حرارت نسبت به نوع خام بالاتر بوده به همین دلیل امروزه در سطح وسیع و بدون نگرانی از آن استفاده می‌شود.

 

ام دی اف خام

 

مهم‌ترین نکات در مورد رنگ کاری ‌ام دی اف خام چیست؟

همان‌طور که اشاره شد ام‌دی‌اف خام از الیاف چوب که روی هم پرس شده ساخته شده است و به دلیل این موضوع نمی‌توان آن را خود رنگ (در خود رنگ، رنگ و بافت چوب زمینه پس از رنگ شدن دیده می‌شود) نمود.

 

ساختار اصلی ام دی اف خام

ساختار اصلی ام‌دی‌اف خام از فراورده‌های چوبی است، برای تولید این محصول از فراورده های یکدست و یکپارچه استفاده می‌کنند به صورتی که هیچ گره و رگه ای نمی‌توان در آن یافت. کارشناسان چوب ساختار ظاهری ام دی اف را شبیه چوب در نظر می‌گیرند ولی برخی از ویژگی‌های چوب طبیعی در آنها وجود ندارد.

برای تولید ام دی اف از خرده چوب‌های ریز یا پودر شده استفاده می‌شود و همین امر می‌تواند باعث به وجود آمدن ساختاری صاف و فشرده برای این محصول شود، البته همانطور که گفته شده برای تولید این ماده از چسب و محصولات دیگر استفاده می‌کنند ولی قسمت عمده آن از خرده چوب‌ها تهیه می‌شود، پس می‌توانیم عنوان کنیم ساختار اصلی ام دی اف خام شبیه به تخته و صفحات چوبی است.

 

مزایای استفاده از ام دی اف خام

ام‌دی‌اف خام دارای ویژگی‌های منحصر به فرد زیادی است که همین موضوع باعث افزایش استفاده از آنها شده است، از جمله مهمترین ویژگی‌های این فرآورده، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

صفحات ام‌دی‌اف خام کاملاً یکدست و یکپارچه است به صورتی که کمتر می‌توان حفره و تخلخل‌های عمیق در آن پیدا کرد.
ام دی اف خام دست نخورده است، این صفحات به گونه ای هستند که می‌توان انواع مدل و طرح را روی آنها اجرا کرد به همین دلیل برای طراحی دکوراسیون داخلی مناسب هستند.
دارای شکل پذیری و ابزار خوری بالایی هستند و می‌توان به راحتی آنها را سنباده زده و برای تولید مصنوعات چوبی از آنها استفاده کرد.
ام دی اف خام دارای ظاهری زیبا است که استفاده از آن می‌تواند نقش مهمی در جذابیت خانه شما داشته باشد.

 

کاربرد ام دی اف خام

ام دی اف خام یکی از محبوب ترین فرآورده‌ی چوبی و مصنوعی است که دارای کاربردهای مختلفی بوده و از آن برای تولید مصنوعات چوبی مختلف استفاده می‌کنند. در حال حاضر کابینت از مهم ترین محصولی است که از ام دی اف تهیه می‌شود. علاوه بر این، می‌توان برای تولید مبلمان، کمد، کتابخانه، میز، صندلی، دیوارپوش، کفپوش و غیره از آن‌ها استفاده کرد.

ام‌دی‌اف به دلیل داشتن وزن سبک می‌تواند برای ساخت قفسه، میز تحریر و وایت برد نیز مورد استفاده قرار بگیرد. علاوه بر این در چند سال اخیر شاهد استفاده از ام دی اف برای ساخت درب یا قاب درب منازل بوده‌ایم.

 

خرید ام دی اف خام

امروزه بسیاری از افراد برای صنایع چوب بری یا نجاری، تمایل به خرید ام دی اف خام دارند، اولین نکته ای که در مورد خرید این محصول باید به آن توجه داشته باشید کیفیت، ضخامت و ابعاد آن است؛ بهتر است محصولی را خریداری کنید که برای کار و حرفه‌ی شما مناسب باشد.

علاوه بر این، قبل از خرید تحقیق کرده و صفحات ام دی اف خام را از یک فروشنده معتبر و شناخته شده خریداری کنید تا نمونه بی کیفیت و تقلبی به شما فروخته نشود. در حال حاضر خرید و فروش این محصول به صورت اینترنتی و حضوری انجام می‌شود که شما به منظور صرفه جویی در وقت و هزینه می‌توانید اقدام به خرید آن به صورت اینترنتی کنید.

 

جمع بندی

ام دی اف خام از جمله مهم ترین فراورده‌های چوبی است که امروزه از آن برای ساخت تجهیزات و وسایل چوبی مورد نیاز جهت رفاه زندگی انسان استفاده می‌کنند، این فراورده‌ها دارای تنوع بالایی هستند به صورتی که تمام صاحبان مشاغل می‌توانند بر اساس نیاز خود آن‌ها را در اندازه، ابعاد و ضخامت‌های مختلف خریداری کنند.

‌به دلیل فشردگی زیاد و کیفیت ساخت بالایی که ام دی اف خام دارد شما می‌توانید با اطمینان فراوان از ماندگاری و طول عمر فراوان، اقدام به تهیه وسایل چوبی و استفاده از آنها در صنایع مختلف کنید.

 

 

فرایند تولید ام دی اف نیز بسیار شبیه به ساخت تخته خرده چوب است. با این تفاوت که در این صفحات خرده چوب‌ها وارد دستگاه ریفاینر شده و به الیاف چوب تبدیل می‌شوند. الیاف چوب در این حالت به‌صورت کرکی در آمده و در ادامه مراحل توسط اسپری به چسب آغشته شده و باز هم به‌صورت لایه‌بندی روی هم ریخته می‌شود. کیک حاصل از الیاف چوب با ضخامت تقریباً ۲۵ سانتی‌متر از بین غلتک‌هایی عبور کرده و در هر مرحله ضخامت آن کم می‌شود. درنهایت این کیک الیاف که ضخامت آن کم شده زیر پرس رفته و با فشار بسیار زیاد و حرارت روی هم پرس شده و به ضخامت لازم در می‌آید. در مرحله بعد تخته‌ام دی اف از دستگاه سنباده عبور کرده و با پرداخت سطح، ضخامت آن به دقت لازم می‌رسد.

بنابراین ام دی اف از الیاف چوب ساخته می‌شود و با توجه به اینکه دو سطح آن با سطح پرس تماس داشته مغز آن کرکی‌تر بوده و هر چه به سطح نزدیک‌تر می‌شود الیاف فشرده‌تر می‌شوند. در اثر سنباده کاری، سطح ام دی اف صاف شده اما مقطع آن در اثر برش به‌صورت کرکی در می‌آید.

در رنگ کردن ام دی اف خام بزرگ‌ترین مشکلی که وجود دارد جذب رنگ است. ام دی اف به دلیل اینکه از الیاف چوب ساخته شده مانند پنبه رنگ را به خود جذب می‌کند و این اتفاق بیشتر در قسمت مقطع ام دی اف و در محل برش صورت می‌گیرد. برای حل این مشکل در ادامه مطلب توضیحاتی را ارائه می‌دهیم.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *